Naše holky jsou v ČR desátým nejlepším týmem

IMG_0186Ve dnech 7. – 8. června naše holky bojovaly v republikovém finále ve vybíjené v kategorii 4. – 5.tříd v Pecce u Nové Paky, kde se sjelo 16 nejlepších týmů z celé České republiky. Po pondělních bojích ve čtyřčlenných skupinách, které určilo nasazení týmů do úterního play – off pavouka, holky v úterý ráno nastoupily proti družstvu z Litomyšle. Tento zápas se bohužel příliš nepovedl a prohrály jej vysoko 5:18. Po této prohře mohly bojovat už jen mezi poraženými týmy o konečné 9. – 16. místo. Přestože holky odjížděly bez tří hráček základní sestavy, které musely nahradit jejich spolužačky a dvě z nich v předchozím oblastním, okresním  ani krajském kole nehrály, přes zranění naší nejlepší hráčky během turnaje (z pondělí pohmožděný malík levé ruky), se holky semkly a v play-off poražených postupně porazily hráčky ze Svitav a Jindřichova Hradce. Ve finále útěchy (poražených) v zápase o konečné 9. místo podlehly hráčkám ze Zlína 10:13. Celkem tedy holky odehrály 7 zápasů – 3krát vyhrály a 4krát prohrály, což pro nás znamená za těchto podmínek senzační 10.místo.

Celkovým vítězem republikového finále se stalo družstvo holek z Velkého Meziříčí, na druhém místě skončilo družstvo z Kladna a třetí příčku obsadil tým z Chebu.

Holkám moc gratulujeme k výsledku, děkujeme za vzornou reprezentaci školy a to nejen na hřišti. Také děkujeme rodičům, kteří své děti po celou dobu podporovali, postupné úspěchy holek s námi prožívali a odměnili třemi krásnými a chutnými dorty!

Fotky z republikového finále najdete ve fotogalerii.

Comments are closed.

© 2016 ZŠ UKRAJINSKÁ, OSTRAVA - PORUBA / Prohlášení o přístupnosti / HELP DESK / CHILLI