Respirátory ve škole

Vážení rodiče,

od čtvrtku 25. 2. 2021 od rána bude pro žáky do 15 let povinná ve všech prostorách školy zdravotnická obličejová maska (jednorázová chirurgická ústenka) nebo obdobný prostředek naplňující minimálně technické podmínky a požadavky normy ČSN EN 14683+AC, anebo samozřejmě účinnější respirátor (FFP2/KN95 bez výdechového ventilu). Dospělé osoby musí mít ve všech prostorách školy respirátor (FFP2/KN95 bez výdechového ventilu).

V přechodném období od 25. 2. do 28. 2. 2021 mohou děti ve výjimečných případech stále nosit do školy stávající ochranu úst.

Upozorňujeme však, že nejpozději od 1. 3. 2021 musí nosit minimálně chirurgickou roušku, nesmějí tak mít koupenou nebo podomácku vyrobenou ochranu úst.

Žáci mohou využívat roušku z nanovláken, musí však splňovat normu ČSN EN14683+AC. V případě, že nanorouška na první pohled vypadá jako obyčejná rouška, v tomto případě byste měli mít připravený doklad, že se opravdu jedná o nanoroušku. Některé nanoroušky mají štítek s prokazatelnou certifikací, ale existuje spoustu nanoroušek, které opravdu vypadají jako obyčejné látkové roušky, jen se do nich vkládá nanovrstva.

Comments are closed.

© 2016 ZŠ UKRAJINSKÁ, OSTRAVA - PORUBA / Prohlášení o přístupnosti / HELP DESK / CHILLI