Literární akce a recitační soutěž na 2. stupni

Školní kolo recitační soutěže žáků II. stupně

Ve čtvrtek 2. 3. 2023 proběhlo na naší škole školní kolo recitační soutěže žáků II. stupně. Recitátoři byli rozděleni do dvou kategorií – jednu tvořili žáci 6. a 7. tříd, druhou pak osmáci a deváťáci.

Všichni zúčastnění předvedli sympatické výkony, zazněly jak známé verše (např. Jaroslava Seiferta, Vítězslava Nezvala, Václava Hraběte, Karla Kryla, Františka Ladislava Čelakovského), ale i texty pro mládež (např. z pera Pavla Cmírala), anebo básně z Almanachů žákovské poezie. V porotě zasedly pedagogické pracovnice naší školy ve složení Kateřina Čápová, Zdeňka Kvěťáková a Martina Kaštovská. Role fotografky se zhostila Eva Šiblová.

V Kategorii 6. a 7. tříd získal první místo David Kolář z 6. A s básní Puberta od Pavla Cmírala. Druhou příčku obsadila Natálie Studnická z 6. A, třetí místo náleží Olivii Herrmannové ze 7. A.

V kategorii žáků 8. a 9. tříd navázala na úspěchy z předchozích let Karolína Škutová z 9. B, jíž náleží první místo. Velmi pěkný výkon předvedla i Markéta Sobolová z 9. A, které náleží „stříbrná medaile“. Třetí příčku obsadila Monika Kalábová z 8. A.

Vítězům gratulujeme, všem zúčastněným děkujemeJ. Poděkování náleží i Nadačnímu fondu při ZŠ Ukrajinská, který poskytl tematické odměny. Vítězové si odnesli poukázky na nákup knihy dle vlastního výběru.

 

Návštěva knižního festivalu v Ostravě

V pátek 3. 3. 2023 navštívili zájemci z řad osmých a devátých tříd knižní festival, který se konal v Ostravě ve dnech 3. 3. až 4. 3. a jehož hlavní tváří byla letos Karin Lednická. Žáci se nejprve zúčastnili besedy na téma Mládí jako překážka, kterou pro ně připravil Deník N. Poté měli možnost prohlédnout si stánky jednotlivých nakladatelství, případně navštívit další besedy a workshopy. Již nyní se těšíme na další ročník této velmi pěkné kulturní akce J.

 

Beseda na téma: Jak uspět u přijímacího pohovoru

Na pondělí 13. 3. 2023 si maminka našeho žáka paní Marta Tricha, která má bohaté pracovní zkušenosti jako personalistka, nachystala pro letošní deváťáky velmi pěknou besedu, kde jim mimo jiné poradila, jak uspět v budoucím profesním životě při přijímacím pohovoru, vysvětlila, co prozradí řeč těla uchazeče o zaměstnání i o studium, jak si jít za svým snem a nebát se překážek. Beseda byla moc povedená, proběhla v přátelské atmosféře. Paní Tricha moc děkujeme, že se podělila s našimi žáky o své cenné profesní zkušenosti.

 

Comments are closed.

© 2016 ZŠ UKRAJINSKÁ, OSTRAVA - PORUBA / Prohlášení o přístupnosti / HELP DESK / CHILLI