ŠD akce – školní rok 2012/2013

47Družinový piknik – se uskutečnil na závěr školního roku na hřišti. Děti nejen odpočívaly, ale také soutěžily.

[nggallery id=560]

Hledání pokladu – děti si zahrály na malé dobrodruhy a pustily se do hledání pokladu.

[nggallery id=552]

Hledání rysa ostrovida – přírodovědná soutěž družstev probíhala na školním hřišti dne 13. 6. 2013.

[nggallery id=551]

Malování na obličej

[nggallery id=550]

Společná kompozice – výtvarná dílna, uskutečněná dne 5. 6. 2013, byla zaměřena na skupinovou spolupráci dětí.

[nggallery id=549]

Ledové mlsání – v horkém odpoledni děti ochutnávaly zmrzlinové poháry.

[nggallery id=535]

Sportovní aktivity v tělocvičně

[nggallery id=534]

Mramorování – si děti vyzkoušely u příležitosti Dne matek a vyrobily pro své maminky originální srdíčka.

[nggallery id=529]

Den Země – ekologické odpoledne jsme věnovali povídání o odpadech. Připomněli jsme si, jak s nimi zacházet a jaké je jejich správné třídění.

[nggallery id=522]

Děti, pozor, červená! – na školním hřišti byla pro děti připravena dopravní soutěž plná kvízů a hádanek.

[nggallery id=511]

Ozdobné věšáčky – 18. 4. 2013 se uskutečnila další výtvarná dílna, kde si děti pomocí mozaiky zdobily dřevěné věšáčky.

[nggallery id=509]

Aprílové muzikohraní – bylo připraveno pro děti v podobě hudebně prožitkových aktivit. Nejdříve si děti zahrály kolektivní soutěž „Neviditelní muzikanti“ a poté se seznámily s hudební tradicí Tibetu. Tu jim přiblížily etnické hudební nástroje, společná relaxace a závěrečné vybarvování mandal.

[nggallery id=502]

Vynášení Morany – symbolický svátek pohřbení zimy a vítání jara si děti připomněly při společném vyrábění charakteristické slaměné postavy – tzv. Morany.

[nggallery id=499]

Velikonoční dílny – děti si v každém oddělení školní družiny mohly vytvořit ruční výrobky s velikonoční a jarní tématikou.

[nggallery id=496]

Barevná relaxace – probíhala v aktivním duchu. Děti relaxovaly, soutěžily i tancovaly.

[nggallery id=494]

Zelená stezka – začátkem března si děti  v soutěži družstev vyzkoušely své přírodovědné znalosti.

[nggallery id=493]

Masopustní pečení – ve školní kuchyňce jsme si společně usmažili masopustní koblížky.

[nggallery id=488]

Canisterapie

[nggallery id=487]

Netradiční sportovní hry – se tradičně uskutečnily ve školní tělocvičně dne 22. 2. 2013.

[nggallery id=485]

 

Valentýnské vyrábění – děti odlévaly mýdla a vyráběly ozdobné krabičky.

[nggallery id=481]

Abeceda slušného chování a stolování – paní vychovatelky zahrály dětem názorné ukázky vhodného a nevhodného chování v restauraci, v divadle, v dopravních prostředcích a na sídlišti.

[nggallery id=480]

Maškarní karneval – ovládl se svou kouzelnou atmosférou školní družinu v pátek 25. 1. 2013. Děti přestrojené za různé nadpřirozené, pohádkové, zvířecí a filmové bytosti tancovaly, soutěžily, bavily se. Probíhala oblíbená tombola, klání o nejlepšího družinového diskokrále a nemohlo chybět ani vyhodnocení nejoriginálnější karnevalové masky. Děkujeme dětem za skvělý přístup, jejich rodičům za pomoc s přípravou masek a za podporu celé akce.

[nggallery id=476]

 

Karaoke – celé odpoledne jsme zpívali písničky: české, lidové, moderní, filmové a z pohádek.

[nggallery id=471]

Lednové sportování – proběhlo v pátek 11. 1. 2013 v tělocvičně.

[nggallery id=470]

 

Zdravý životní styl – paní vychovatelky si s dětmi popovídaly o skladbě zdravého stravování, připomněly význam rovnováhy mezi výživou, pohybem, dostatkem spánku a kvalitního odpočinku. Poté proběhl zátěžový fyzický test. Děti si také zasoutěžily v družstvech a zábavnou formou se seznámily s pojmy: tuky, cukry, bílkoviny, vitamíny atd.

[nggallery id=467]

Havaj v prosinci – název předznamenal povahu a zaměření společné akce: s dětmi jsme relaxovali, tancovali, zpívali a popíjeli vlastnoručně vyrobenou americkou limonádu.

[nggallery id=461]

Andělské zvonění – děti si ve svých odděleních vytvořily vánoční atmosféru, zdobily vánoční stromeček a poslechly si historii vánočních svátků a tradic. Nejoblíbenější činností se stalo závěrečné rozbalování dárků a hraček.

[nggallery id=459]

 

Volejbalový vánoční turnaj – proběhl za hojné účasti malých sportovců dne 14. 12. 2012

[nggallery id=457]

Vánoční výtvarné dílny – děti měly možnost vyrobit si vánoční ozdoby a dekorace: svícen z větviček, přírodního materiálu a z vlnité lepenky, přání s různými vánočními motivy, pletenou hvězdu a cukrový domeček.

[nggallery id=456]

Voňavé Vánoce – v předvánočním čase si děti ochutnaly vánoční punč a vyrobily si nepečené vánoční cukroví – kokosové a čokoládové kuličky.

[nggallery id=453]

Canisterapie – každý měsíc mohou přihlášené děti využít služeb canisterapie – tu poskytuje naší škole organizace „Podané ruce, o.s.“ z Frýdku-Místku.

[nggallery id=451]

Bystrozorovo oko aneb tajemný svět Harryho Pottera- dne 26. 11. 2012 proběhla soutěž malých mudlovských človíčků, kteří mají rádi knížky a filmy o čarodějném chlapci s jizvou na čele. Akce se zúčastnilo celkem 26 dětí, které plnily ve dvojicích na třinácti stanovištích jednotlivé úkoly. Výsledné pořadí: 1. místo – Adamcová Aneta, Neshodová Karolína   2. místo – Bartošíková Sára, Špoková Natálie  3. místo – Berousek Jan, Pochman Jiří. Na 4. až 13. místě se umístili: Jakub Petr, Onderka Michal, Chylová Daniela, Kumanová Elen, Vavrečková Nella, Vnuková Kristýna, Rozkošný Daniel, Vítková Markéta, Galia Jakub, Klečka Jakub, Peterek Matthias, Prokop Ondřej, Krčmová Tereza, Stočesová Veronika, Novák Petr, Kubinová Zuzana, Blažek Martin, Burčík Daniel, Adam Petr a Matoušek Adam.

[nggallery id=449]

Proužkované odpoledne – děti měly za úkol zvolit si takové oblečení, které by obsahovalo co nejvíce pruhů a proužků v různých barevných kombinacích. Na společné akci pak proběhla módní přehlídka a byly vyhlášeny nejpestřejší modely. Součástí zábavného odpoledne byly také týmové hry a soutěže. Jako doprovodná akce probíhala výtvarná soutěž – chlapci vybarvovali fotbalisty, děvčata panenky.

[nggallery id=448]

[nggallery id=447]

Hajánkov – relaxační odpoledne proběhlo 13.11. a neslo se v duchu odpočinku, poklidu a oddechu. Děti poslouchaly pohádky, poté se uvolnily u relaxačního textu a své pocity spolu s představami namalovaly na úplný závěr akce.

[nggallery id=446]

Sportovní hry v tělocvičněděti si na konci týdne zahrály společné míčové hry.

[nggallery id=445]

Halloweenská noc – v noci z 1. na 2. listopadu zažily děti z III. oddělení školní družiny plno tajemných překvapení spojených se svátkem duchů, strašidelných kostýmů a dýní.

[nggallery id=443]

Zvířata všech světadílů – dne 22.10.2012 proběhla přírodovědná soutěž pro děti z 2. – 5. třídy. Při ní si děti zábavnou formou ověřily své znalosti o přírodě a zvířatech.

[nggallery id=441]

Na návštěvě u skřítků – výtvarná soutěž probíhala v měsíci říjnu. Děti vyráběly doma a ve školní družině skřítky, lesní strašidla, čarodějnice, hejkaly, bubáky, hastroše, strašáky, duchy, přeludy, obludy, příšery a jiné nadpřirozené zjevení. Proběhlo rovněž hlasování a nejúspěšnější tvůrci byli odměněni.

[nggallery id=440]

Příběhy pomáhají s problémy –  školní družinu navštívily dvě pracovnice ÚMOb Poruba z oddělení sociálně právní ochrany dětí a mládeže a celou hodinu dětem vyprávěly o své práci.

[nggallery id=439]

Muzikoterapeutické hraní – Ve čtvrtečním odpoledni se rozezněly mnohé hudební nástroje. Při společném muzikoterapeutickém hraní si děti procvičily udržení rytmu a hudební paměť. Závěr patřil relaxační chvilce. Děti si odpočinuly, odreagovaly a nabraly novou energii.

[nggallery id=437]

V hlavní roli skleničky – Pro děti byly připraveny různé formy zdobení prázdných skleniček: suché plody, gelové kuličky, kamínky, prstové barvy atd.

[nggallery id=435]

Podzim v pohybu – Děti byly rozděleny do 4 družstev a poměřily své síly v několika sportovních disciplínách.

[nggallery id=434]

 

© 2016 ZŠ UKRAJINSKÁ, OSTRAVA - PORUBA / Prohlášení o přístupnosti / HELP DESK / CHILLI